ماه: جولای 2021

  • آموزش تولید محتوا

    آموزش تولید محتوا

    [vc_row][vc_column][vc_column_text]اگر شما هم برای کسب و کار یا فعالیت‌های پژوهشی‌تان نیاز به تولید محتوا دارید، در اینجا به بیان مقدماتی از آموزش تولید محتوا پرداخته‌ایم تا چارچوب آن در ذهن شما شکل بگیرد. به یاد داشته باشید، تولید محتوا، ترکیبی است از «دانش» و «مهارت» که دانش آن، از طریق مطالعه این متن به دست می‌آید اما «مهارت» صرفاً به‌واسطه کار زیاد در این زمینه، در شما افزایش خواهد یافت.

    نکات کلیدی در نگارش محتوای متنی

    تولید محتوای متنیدر این لحظه، شما قصد دارید تا یک محتوای متنی عالی و استاندارد را بنویسید. پس، نکات زیر را در نظر داشته باشید.

    انتخاب موضوع

    اولین گام در نگارش هر محتوای متنی، انتخاب موضوع آن است. قرار است دقیقاً درباره چه چیزی بنویسید؟ به‌عنوان مثال، نوشتن درباره محصولات شرکت، بسیار بسیار کلی است! پس قدری جزیی‌تر نگاه می‌کنیم. درباره کدام محصول؟

    مثلاً می‌گویید محصول X که جدیدترین محصول شرکت است. بسیار خوب. می‌خواهید دقیقاً چه چیزی درباره این محصول بنویسید؟ علت تولید آن؟ مشتری آن؟ مواد استفاده شده در آن؟ عمر محصول؟ محصولات مشابه آن؟ مزایا و معایب آن؟ نظر مشتریان درباره آن؟

    همانطور که می‌بینید، حتی درباره یک محصول خاص، از جنبه‌ها و زاویه‌های مختلفی می‌توان نوشت. البته شاید بگویید همه آنچه گفته شد! اما اگر پاسخ شما این است، باز هم لازم است دقیقاً تمام سرفصل‌ها را مشخص کنید تا ببینیم موضوع مورد نظر شما چیست.

    سبک‌های نگارش محتوا

    انواع تولید محتواپس از انتخاب موضوع، انتخاب بعدی سبک نگارشی محتوای شماست. دسته‌بندی‌های زیادی برای سبک‌های نگارشی وجود دارد، اما از یک نظر، می‌توان این دسته‌بندی را مرور کرد:

    • سبک رسمی
    • سبک محاوره‌ای
    • سبک علمی
    • سبک طنز
    • سبک ادبی

    هر کدام از سبک‌های اشاره شده، در جای خود کاربردی است و البته به یاد داشته باشید، هرگز آن‌ها را جای هم به کار نبرید!

    به‌عنوان مثال، به‌صورت پیش‌فرض در کارهای علمی و حرفه‌ای خود، از سبک رسمی استفاده می‌کنیم. اما اگر لازم باشد که متن یک ویدئو تبلیغاتی را بنویسیم، معمولاً برای آن از سبک محاوره‌ای کمک می‌گیریم. سبک علمی، اصول خاص خود را دارد و بر خلاف سبک معمول نوشتاری، منبع‌نویسی در آن یکی از اصول اولیه محسوب می‌شود. سبک طنز، برای بعضی از تبلیغات، مجلات، وبلاگ‌ها و موارد اینچنینی به‌کار می‌رود. سبک ادبی نیز کاربردهای خاص خود را دارد و چندان پیشنهاد نمی‌کنیم در کسب‌وکارها، از این سبک استفاده کنید.

    تیتربندی محتوا

    تیتربندی محتوابعد از اینکه موضوع و سبک نگارشی شما مشخص شد، اینک به صورت عملیاتی، نوشتن را شروع می‌کنیم. برای اینکه این کار، برای ما ساده‌تر انجام شود، از یک روش آزمون‌شده استفاده می‌کنیم. بدین‌صورت که ابتدا تیترهای محتوا یا موضوعات اصلی آن را مشخص کرده و سپس، نسبت به تکمیل متن هر کدام اقدام می‌کنیم.

    به‌عنوان مثال، فرض کنید که قرار است گزارش یک پروژه را بنویسید. در این زمینه، هر چه به ذهن‌تان می‌رسد ابتدا فهرست کنید:

    معرفی پروژه – تیم پروژه – عکس‌های پروژه – هزینه پروژه – پروژه‌های مشابه – اجرای پروژه – مستندات پروژه

    در مرحله بعدی، این تیترها را دسته‌بندی کنید. بعضی تیترها،  به عنوان تیتر اصلی و سرفصل و باقی، به‌عنوان زیرمجموعه خواهند بود:

    • بخش اول: معرفی پروژه
    • بخش دوم: اجرای پروژه
    • بخش سوم: هزینه پروژه
    • بخش چهارم: مستندات

    البته به‌صورت معمول هم برای نوشتن گزارش یک پروژه، این چهار بخش را در نظر می‌گیریم. حالا، هر زیرمجموعه‌های هر بخش را مشخص می‌کنیم:

    بخش اول: معرفی پروژه

    • تاریخچه پروژه
    • پروژه‌های مشابه
    • تیم پروژه

    بخش دوم: اجرای پروژه

    • طرح اولیه
    • پیاده‌سازی
    • اتمام

    بخش سوم: هزینه پروژه

    • هزینه نیروی انسانی
    • هزینه مواد مصرفی

    سایر هزینه‌ها

    بخش چهارم: مستندات

    • عکس‌های پروژه
    • فیلم‌های پروژه
    • سایر مستندات

    البته در حین کار هم ممکن است این فهرست تیتربندی شما تغییر کند. در هر حال، پس از مشخص شدن تیترها، اکنون به راحتی می‌توانید برای هر کدام، شروع به نوشتن متن مربوط به آن قسمت را انجام دهید.

    ویرایش محتوا

    پس از اینکه کار نگارش شما به اتمام رسید، اینک، نوبت به ویرایش محتوای متنی می‌رسد. ویرایش بر اساس اصول ویراستاری صورت می‌گیرد و در آن، باید از نظر علمی، ساختاری و فنی، متن مورد نظر را ویرایش کنید. بخشی از اصول ویرایش، در دوره آموزشی نگارش حرفه‌ای ارائه شده است.

    بهینه‌سازی محتوا

    در مرحله پایانی، اگر قرار است که محتوای تدوین شده شما بر روی وب‌سایت مجموعه قرار بگیرد، نیاز است نسبت به بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو اقدام کنید. این بهینه‌سازی به صورت کلی، شامل موارد زیر است:

    • تعیین کلیدواژه کانونی
    • نگارش متن اسنیپ (پیش‌نمایش گوگل)
    • درج لینک داخلی
    • درج لینک خارجی
    • درج تصویر شاخص
    • تیترگذاری و سطح‌بندی تیترها
    • رعایت حداقل و حداکثر تعداد کلیدواژه

    امیدواریم این آموزش تولید محتوا به شما در نگارش محتواهای اثربخش کمک کند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  • رزومه کاری شرکت

    رزومه کاری شرکت

    یکی از انواع تولید محتوای دیجیتال و شاید بدون اغراق، مهمترین آن‌ها ایجاد رزومه کاری شرکت است. در مقایسه با انواع ابزارهای تبلیغاتی نظیر وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی، کاتالوگ و اقلام چاپی، رزومه شرکت جایگاه ویژه‌ای در اعتمادسازی مشتریان به‌خصوص در نوع B2B دارد.

    رزومه کاری شرکت چیست؟

    رزومه کاری یک مجموعه شامل اطلاعات و جزئیاتی درباره تاریخچه، فعالیت‌ها، پروژه‌ها، محصولات، خدمات و عملکرد شرکت است. هدف اصلی رزومه کاری شرکت، به دست آوردن اعتماد و اطمینان مشتریان، برای ایجاد رابطه مثبت با آن‌ها و جذب مشتریان جدید است. این رزومه شامل اطلاعاتی مانند تخصص های شرکت، تیم مدیریت، تاریخچه شرکت، محصولات و خدمات، مشتریان قبلی و سابقه عملکرد شرکت نیز می‌شود.

    کاربردهای رزومه شرکتی

    رزومه کاری یک مجموعه (شرکت) به عنوان یک ابزار تبلیغاتی و بازاریابی برای جذب مشتریان و افزایش اعتماد به شرکت، استفاده می‌شود. به طور کلی، رزومه کاری یک شرکت می‌تواند به صورت آنلاین یا چاپی در دسترس باشد و به منظور ارائه اطلاعات در مورد شرکت به مخاطبان مختلف مانند مشتریان، سرمایه‌گذاران، همکاران، دانشجویان و جامعه علمی مورد استفاده قرار گیرد.

    همچنین در استخدام، رزومه کاری یک شرکت به عنوان یک ابزار برای جذب و استخدام کارآمدین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این حالت، رزومه کاری به عنوان یک ابزار مهم برای نمایش تجربه، مهارت‌ها، پروژه‌ها و عملکرد شرکت در زمینه‌های مختلف استفاده می‌شود.

    بخش‌های رزومه کاری شرکت

    طرح جلد

    اولین و بیشترین تاثیر را بر روی مخاطبان، طرح جلد رزومه دارد. یک طرح حرفه‌ای، شامل المان‌هایی از جمله «نام مجموعه»، «نشان مجموعه»، «شعار مجموعه» و «یک تصویر گویا» است. هر قدر روی طرح جلد زمان بیشتری بگذارید، مطمئن باشید بازدهی بیشتری از آن دریافت خواهید کرد. البته این نکته مهم را هم در نظر بگیرید که طرح جلد، لازم است با صفحه‌آرایی محتوای داخلی هماهنگی لازم را داشته باشد.

    فهرست

    متاسفانه در بسیاری از رزومه‌های کاری شاهد فقدان وجود فهرست هستیم! حال آنکه همچون هر سندی که بیشتر از 5 صفحه است، مخاطب برای آنکه به محتوای مورد نظر خود دسترسی پیدا کند، ترجیح می‌دهد که از طریق فهرست و به‌سرعت، به آنچه می‌خواهد برسد.

    در رزومه‌هایی که به صورت حرفه‌ای در شرکت یادگار تدوین می‌شوند، خروجی در قالب فایل Pdf بوده و با کلیک بر روی هر یک از عناوین رزومه، به صفحه مورد نظر هدایت خواهید شد.

    تاریخچه و معرفی

    نخستین بخش محتوایی در رزومه، بخش معرفی کسب و کار است. در این بخش، اگر مجموعه شما دارای سابقه حداقل پنج‌ساله باشد، می‌توانید به صورت تاریخچه‌ای عملکرد شرکت را از زمان تاسیس نشان دهید. در این بخش، چشم‌انداز، ماموریت و مزایای رقابتی اصلی مجموعه شرح داده می‌شوند.

    مدیران و کارشناسان

    بخش بعدی که در امتداد معرفی شرکت مطرح می‌شود، معرفی کادر متخصص مجموعه یا به بیان دیگر، مدیران و کارشناسان ارشد است. در این بخش، می‌توانید نسبت به درج «نام»، «عکس پرسنلی» و «عنوان شغلی» هر یک از پرسنل تاثیرگذار شرکت اقدام نمایید.

    خدمات / محصولات

    بسته به اینکه کسب‌وکار شما خدماتی یا تولیدی است، در این بخش به معرفی خدمات قابل ارائه از سوی شرکت یا محصولات تولیدشده می‌پردازید. به یاد داشته باشید این بخش، تقریباً کلیدی‌ترین قسمت رزومه است.

    مشتریان

    چه کسانی تاکنون مشتری مجموعه شما بوده‌اند؟ چه کاری برای آن‌ها انجام داده‌اید؟ آیا نسبت به خدمات یا محصولات شما، بازخورد رضایت‌بخشی داشته‌اند؟ این‌ها مواردی است که در بخش مشتریان، با ذکر «نام»، «نشان»، «تاریخ ارائه خدمت» و «نوع خدمت یا محصول دریافتی» برای هر مشتری می‌توانید ذکر کنید.

    اطلاعات تماس

    معمولاً آخرین بخش در رزومه کاری شرکت مجموعه‌ای از اطلاعات تماس شامل موارد زیر است:

    • نشانی
    • تلفن
    • فاکس
    • ایمیل
    • وب‌سایت
    • شبکه‌های اجتماعی

    جمع‌بندی نکات رزومه کاری شرکت

    برای رزومه حرفه ای یک شرکت اطلاعات زیر لازم است:

    ۱. نام و لوگوی شرکت
    ۲. تاریخچه و توضیح مختصر درباره شرکت و فعالیت‌های آن
    ۳. محصولات و خدمات ارائه شده توسط شرکت
    ۴. اعضای کلیدی مدیریت شرکت و نقش آن‌ها
    ۵. موقعیت‌های شغلی موجود در شرکت به‌همراه توضیح دقیقی از وظایف و مسئولیت‌های هر موقعیت
    ۶. موقعیت شرکت در بازار و رقابت با شرکت‌های دیگر
    ۷. ارقام و آمار مربوط به عملکرد شرکت، برای مثال درآمد، سود و رشد سالانه

  • سفارش تولید محتوا

    سفارش تولید محتوا

    سفارش تولید محتوا توسط افرادی صورت می‌گیرد که کسب‌وکار الکترونیکی دارند یا می‌خواهند برای اقلام تبلیغاتی خود، محتوای بهینه‌ای داشته باشند. تولید محتوا اصولاً باید توسط افراد حرفه‌ای انجام شود چرا که محتوای خوب، سهم قابل توجهی در جذب مشتری بیشتر خواهد داشت.

    مراحل سفارش تولید محتوا

    مدیریت محتوا

    سفارش تولید محتوا معمولاً شامل مراحل زیر است:

    تعیین نیازهای کسب‌وکار

    نخستین گام در سفارش تولید محتوا، تعیین نیازهای کسب‌وکار است. شما باید مشخص کنید که هدف از تولید محتوا چیست؟ چه نوع محتوایی نیاز دارید؟ و چه مخاطبانی را هدف قرار می‌دهید؟ آیا این محتوا قرار است به صورت آنلاین منتشر شود یا آفلاین؟ آیا مخاطب آن عموم جامعه است یا افراد خاص؟

    به‌عنوان مثال،اگر کسب‌وکار شما مرتبط با جامعه مهندسان است، نوع محتوا باید بر اساس سلیقه آنان و بیشتر بر مبنای اعداد، جداول و نمودارها باشد. حال، ممکن است تولیدکننده محصولات کودکان باشید. اینجا داستان قدری پیچیده است! چرا که استفاده‌کننده از محصول شما یک گروه است اما لازم است گروه دیگری (مادران یا پدران) را تحت تاثیر محتوای خود قرار دهید.

    تحقیق کلمات کلیدی

    پس از تعیین نیازهای کسب‌وکار، باید کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکار خود را شناسایی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا محتوای خود را برای مخاطبان هدف خود بهینه کنید. هدف از این کار آن است که بدانید «مخاطب» چه می‌خواهد.

    انتخاب یک شرکت تولید محتوا

    پس از تعیین نیازها و تحقیق کلمات کلیدی، باید یک شرکت تولید محتوا معتبر مانند یادگار درخشان آریا را انتخاب کنید. هنگام انتخاب شرکت تولید محتوا، باید به عواملی مانند تخصص، تجربه و قیمت توجه کنید.

    ارائه Brief

    پس از انتخاب شرکت تولید محتوا، باید brief یا خلاصه‌ای از نیازهای خود را برای شرکت ارائه دهید. این brief باید شامل موارد زیر باشد:

      • هدف از تولید محتوا
      • نوع محتوا
      • مخاطب هدف
      • کلمات کلیدی
      • محدودیت‌های زمانی و بودجه

    گاهی انجام این کار برای مشتریان ما سخت است. به‌همین خاطر این سند از سوی یادگار به‌عنوان پیشنهاد به مشتری ارائه می‌شود.

    تولید محتوا

    پس از ارائه brief، شرکت یادگار محتوای مورد نظر شما را تولید می‌کند. شما می‌توانید محتوای تولید شده را بررسی و در صورت نیاز تغییراتی در آن ایجاد کنید. صرف نظر از قالب، نوع محتوا لازم است از یک وحدت رویه برخوردار باشد. به‌عنوان مثال، اگر بیشتر تصاویری که می‌خواهید استفاده کنید، به خاطر ماهیت کارتان (مثلاً فعالیت تولیدی) تصاویر واقعی محصولات هستند، لازم است که ویدئو هم به صورت واقعی (real) باشد و اگر تصاویر به صورت انیمیشن هستند، بهتر است که ویدئو هم به صورت موشن‌گرافی باشد.

    انتشار محتوا

    پس از تعیین نوع مخاطب، اینک لازم است تصمیم بگیرید که ابزار یا کانال‌های انتشار چه مواردی هستند. از جمله کانال‌های انتشار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • وب‌سایت رسمی شرکت
    • صفحه اینستاگرام
    • کانال تلگرام
    • کانال یوتیوب
    • کانال آپارات
    • صفحه توییتر
    • صفحه لینکدین

    البته برای هر کدام به تناسب ماهیت کانال، نیاز به محتوای اختصاصی وجود دارد. در بعضی موارد (اینستاگرام) تصویری، در مواردی (یوتیوب، آپارات) ویدیویی و در برخی موارد نیز (سایت شرکت، لینکدین) رزومه و نمونه کارها.

    انواع محتوای دیجیتال

    انواع محتوای دیجیتال را می توان بر اساس نوع ساختاری آنها به چهار دسته اصلی تقسیم کرد:

    محتوای متنی

    این نوع محتوا شامل متن، مانند مقالات، پست های وبلاگ، صفحه های فرود و موارد دیگر است. محتوای متنی یکی از رایج ترین انواع محتوای دیجیتال است و برای اهداف مختلفی مانند آموزش، اطلاع رسانی و سرگرمی استفاده می شود.

    محتوای تصویری

    این نوع محتوا شامل تصاویر، مانند عکس ها، اینفوگرافیک ها، نمودارها و سایر موارد است. محتوای تصویری می تواند برای جذب توجه مخاطب و ارائه اطلاعات به صورت بصری استفاده شود.

    محتوای صوتی

    این نوع محتوا شامل فایل های صوتی، مانند پادکست ها، کتاب های صوتی و موارد دیگر است. محتوای صوتی می تواند برای سرگرمی، آموزش و اطلاع رسانی استفاده شود.

    محتوای ویدیویی

    این نوع محتوا شامل فیلم ها، کلیپ های ویدیویی و سایر موارد است. محتوای ویدیویی می تواند برای جذب توجه مخاطب، ارائه اطلاعات و سرگرمی استفاده شود.

    مزایا و معایب سفارش تولید محتوا

    مزایا

    • صرفه‌جویی در زمان و هزینه: سفارش تولید محتوا می‌تواند به شما کمک کند تا در زمان و هزینه خود صرفه‌جویی کنید.
    • تولید محتوای باکیفیت: شرکت‌های تولید محتوا معمولاً از نویسندگان و متخصصان باتجربه استفاده می‌کنند. این امر باعث می‌شود که محتوای تولید شده باکیفیت و مطابق با استانداردهای سئو باشد.
    • تمرکز بر سایر فعالیت‌های کسب‌وکار: سفارش تولید محتوا به شما این امکان را می‌دهد تا بر سایر فعالیت‌های کسب‌وکار خود تمرکز کنید.

    معایب

    • عدم کنترل کامل بر محتوا: شما ممکن است کنترل کامل بر محتوای تولید شده نداشته باشید.
    • هزینه تولید محتوا: هزینه تولید محتوا بسته به نوع محتوا، حجم محتوا و شرکت تولید محتوا متفاوت است.

    برای اینکه به محتوای حرفه‌ای مدنظر خود برسید، لازم است مراحل زیر طی شود.

     

    نکات مهم در سفارش تولید محتوا

    محتوای سایتدر هنگام سفارش تولید محتوا، توجه به نکات زیر اهمیت زیادی دارد:

    انتخاب کلمات کلیدی مناسب

    کلمات کلیدی، عبارت‌هایی هستند که کاربران برای جستجوی محتوای شما در موتورهای جستجو استفاده می‌کنند. انتخاب کلمات کلیدی مناسب، به افزایش رتبه‌بندی محتوای شما در نتایج جستجو کمک می‌کند.

    نکته اساسی در اینجا، کلمات کلیدی است که واقعاً مردم به دنبال آن هستند، نه کلماتی که صرفاً فکر می‌کنید پرجستجو قلمداد می‌شوند.

    رعایت اصول سئو

    محتوای تولیدی باید مطابق با اصول سئو نوشته شود تا در موتورهای جستجو به خوبی دیده شود. این اصول شامل مواردی مانند استفاده از کلمات کلیدی به‌طور مناسب، رعایت ساختار محتوا، استفاده از تصاویر و ویدئوها و … می‌شود.

    این کار لازم است توسط متخصصان سئو انجام شود و هم سئو داخلی، هم سئوی خارجی صفحه شما را مدنظر قرار دهند.

    کیفیت محتوا

    محتوای تولیدی باید از نظر محتوایی و فنی، کیفیت بالایی داشته باشد. محتوا تکراری نباشد، خسته‌کننده نباشد و واقعاً به مخاطب چیزی اضافه کند.