سئو چیست
SEO یا سئو مخفف search engine optimization و به زبان فارسی در پاسخ به اینکه سئو چیست باید بگوییم «بهینهسازی موتور جستجو» است. به عبارت ساده، سئو به معنای فرآیند بهبود وبسایت شما برای افزایش دیدهشدن آن در گوگل، مایکروسافت بینگ و سایر موتورهای جستجو است.
کاربرد سئو چیست؟
هرچه صفحات شما در نتایج جستجو بهتر دیده شوند، احتمال دیدهشدن و کلیک روی آنها بیشتر میشود. در نهایت، هدف بهینهسازی موتور جستجو کمک به جذب بازدیدکنندگان وبسایت است که تبدیل به مشتری، خریدار یا مخاطبی میشوند که مدام برمیگردد.
کارکرد بازاریابی سئو
سئو یک کانال بازاریابی مهم است. اول و مهمتر از همه: جستجوی ارگانیک 53 درصد از کل ترافیک وب سایت را تشکیل میدهد. این یکی از دلایل بزرگی است که پیشبینی میشود صنعت سئو جهانی تا سال 2028 به 122.11 میلیارد دلار برسد.
سئو نتایج واقعی کسبوکار را برای برندها، مشاغل و سازمانها در هر اندازهای به ارمغان میآورد. هر زمان که مردم میخواهند به جایی بروند، کاری انجام دهند، اطلاعاتی بیابند، تحقیق کنند یا محصول/خدمتی بخرند – سفر آنها معمولاً با جستجو آغاز میشود. شما هم همینطور هستید، مگر غیر از این است؟
جذب ترافیک جستجوهای اینترنتی
هر سال تریلیونها جستجو انجام می شود. جستجو اغلب منبع اصلی ترافیک برای وبسایتها است که باعث میشود «search engine friendly» در هر پلتفرمی که مردم میتوانند نام تجاری یا کسبوکار شما را جستجو کنند، اهمیت پیدا کند.
معنی همه اینها این است که بهبود دید شما و رتبه بالاتر در نتایج جستجو نسبت به رقبای شما، میتواند تاثیر فوقالعادهای بر نتیجه شما داشته باشد.
فقط یک بار هزینه
دلیل دیگری که سئو برای برندها و مشاغل حیاتی است: برخلاف سایر کانالهای بازاریابی، کار سئو خوب پایدار است. وقتی یک کمپین پولی به پایان میرسد (مثلاً هزینه دلاری برای تبلیغات کلیکی گوگل پرداخت میکنید) ترافیک نیز به پایان میرسد. ترافیک رسانههای اجتماعی در بهترین حالت غیرقابل اعتماد است (مانند اینستاگرام، تلگرام و … که مشکلات مختلفی مانند فیلترینگ و … دارند)
اما با هزینه معقول در سئو، یکبار برای همیشه میتوانید بنیانهای وبسایت خود را تقویت کنید.
انواع سئو کدام است؟
از یک نظر، سئو را میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد که درباره هر کدام، به صورت خلاصه صحبت میکنیم.
سئو فنی
بهینهسازی جنبههای فنی یک وب سایت را سئو فنی میگویند. از اینکه پلتفرم مورد استفاده شما (مانند وردپرس) به آخرین نسخه خود ارتقا یافته باشد تا اینکه آدرسدهی سایت شما بهصورت استاندارد تعریف شده باشد.
سئو در سایت
بهینهسازی محتوای یک وب سایت برای کاربران و موتورهای جستجو که گاهی به آن سئوی محتوایی نیز گفته میشود. این بخش، بزرگترین حجم را در سئو به خود اختصاص میدهد، چرا که تولید محتوای متنی، تصویری، ویدئویی و امثال آن در این چارچوب تعریف میشود.
سئوی خارج از سایت
از بکلینکها گرفته تا برندینگ نام مجموعه شما در فضای اینترنت را سئوی خارج از سایت میگویند. این بخش، بهعلت آنکه خارج از سایت شماست، یکی از پرهزینهترین و سختترین کارها به حساب میآید.