یادداشت

سئو چگونه کار می‌کند؟

طراحی سایت

آیا شما هم مشتاق هستید بدانید سئو چگونه کار می‌کند؟ این راهنما در شرکت یادگار درخشان آریا در پاسخ به این پرسش کلیدی و فنی شما تهیه شده است.

بخش‌های تشکیل‌دهنده سئو

بخش‌های سئوافراد

فرد یا تیمی که مسئول انجام یا اطمینان از تکمیل کار سئو استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی است. گاهی به فرد مسئول تیم، مدیر پروژه هم می‌گوییم و جمع افراد را نیز تیم پروژه سئو می‌نامیم.

فرآیندها

اقدامات انجام شده برای کارآمدتر کردن کار. در واقع تمامی فعالیت‌هایی که برای بهبود سئو یا انجام یک پروژه بهینه‌سازی لازم است انجام شود. از تولید محتوا تا بهینه‌سازی صفحات و گزارش‌گیری و تمام آنچه در این یادداشت، به آن اشاره کرده‌ایم.

فناوری

به پلتفرم‌ها و ابزارهای مورد استفاده گفته می‌شود. از افزونه سئو وردپرس گرفته تا نرم‌افزاری مانند فتوشاپ که برای بهینه‌سازی تصاویر وب از آن استفاده می‌کنیم. همچنین شما لازم است از سرویس‌های مختلفی مانند گوگل وبمستر و امثال آن استفاده نمایید.

محصول نهایی یا خروجی

در نهایت، ما می‌خواهیم یک سایت یا مجموعه آنلاین را از نظر سئو بهبود بدهیم. این ماهیت، محصول نهایی و خروجی ما خواهد بود. در واقع صرف انجام یک سری فعالیت، برای ما به خودی خود، ارزشی ایجاد نمی‌کند. بلکه مجموعه فعالیت‌های سئویی ما، باید تغییر ملموسی در وب‎‌سایت مورد نظر ایجاد کند.

حوزه‌های اصلی در کارکرد فرایند سئو

شش حوزه حیاتی، در ترکیب، باعث می‌شود سئو کار کند.

1. درک نحوه کار موتورهای جستجو

جستجوی سئوبه سادگی، اگر می‌خواهید مردم کسب‌وکار شما را از طریق جستجو پیدا کنند، باید فرآیندهای فنی پشت عملکرد موتور را بدانید – و سپس مطمئن شوید که تمام “سیگنال‌های” مناسب را برای تأثیرگذاری بر این دید ارائه می‌دهید.

وقتی در مورد موتورهای جستجوی وب سنتی مانند گوگل صحبت می‌کنیم، چهار مرحله جداگانه جستجو وجود دارد:

  • خزیدن: موتورهای جستجو از خزنده‌ها برای کشف صفحات در وب با دنبال کردن پیوندها و استفاده از نقشه سایت استفاده می‌کنند.
  • رندر: موتورهای جستجو با استفاده از اطلاعات HTML، جاوا اسکریپت و CSS ظاهر صفحه را ایجاد می‌کنند.
  • نمایه‌سازی: یا در اصطلاح ایندکس کردن. موتورهای جستجو محتوا و ابرداده صفحاتی را که کشف کرده است تجزیه و تحلیل می‌کنند و آنها را به پایگاه داده اضافه می‌کنند (اگرچه هیچ تضمینی وجود ندارد که هر صفحه در وب سایت شما ایندکس شود).
  • رتبه‌بندی: الگوریتم‌های پیچیده به سیگنال‌های مختلفی نگاه می‌کنند تا تعیین کنند که آیا صفحه مربوطه است یا خیر و کیفیت کافی برای نشان دادن زمانی که یک کاربر جستجوکننده وارد جستجوگر می‌شود یا خیر.

2. پژوهش سئویی

وب سایت سئوتحقیق بخش کلیدی سئو است. برخی از اشکال تحقیق که عملکرد سئو را بهبود می‌بخشد عبارتند از:

  • تحقیق در مورد مخاطب: درک مخاطب یا بازار هدف بسیار مهم است. آنها چه کسانی هستند (یعنی جمعیت‌شناسی و روانشناختی آنها)؟ نقاط درد آنها چیست؟ آنها چه سؤالاتی دارند که می‌توانید به آنها پاسخ دهید؟
  • تحقیق کلمات کلیدی: این فرآیند به شما کمک می‌کند تا عبارات جستجوی مرتبط و ارزشمندی را که مردم استفاده می‌کنند در صفحات خود بگنجانید – و درک کنید که چقدر تقاضا و رقابت برای رتبه‌بندی این کلمات کلیدی وجود دارد.
  • تحقیق در مورد رقبا: رقبای شما چه می‌کنند؟ قوت و ضعف آنها در چیست؟ چه نوع محتوایی را منتشر می‌کنند؟
  • تحقیقات برند/کسب و کار/مشتری: اهداف آنها چیست – و سئو چگونه می‌تواند به آنها در دستیابی به این اهداف کمک کند؟
  • تحقیق وب سایت: انواع ممیزی‌های سئو می‌تواند فرصت‌ها و مسائلی را در یک وب سایت آشکار کند که از موفقیت در جستجوی ارگانیک جلوگیری می‌کند. برخی از ممیزی‌هایی که باید در نظر گرفته شوند: SEO فنی، محتوا، پروفایل پیوند و E-E-A-T.
  • تجزیه و تحلیل SERP: این به شما کمک می‌کند تا هدف جستجوی یک پرس و جوی معین را درک کنید (به عنوان مثال، آیا تجاری، معاملاتی، اطلاعاتی یا ناوبری است) و محتوایی ایجاد کنید که احتمال بیشتری برای کسب رتبه یا دیده‌شدن دارد.

3. برنامه‌ریزی

برنامه‌ریزی سئواستراتژی سئو برنامه اقدام بلند مدت شماست. شما باید اهدافی را تعیین کنید – و برنامه‌ای برای چگونگی رسیدن به آن‌ها.

استراتژی سئوی خود را به عنوان یک نقشه راه در نظر بگیرید. مسیری که طی می‌کنید احتمالاً در طول زمان تغییر می کند و تکامل می‌یابد – اما مقصد باید روشن و بدون تغییر باقی بماند.

برنامه سئوی شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تعیین اهداف (به‌عنوان مثال، OKRs، SMART) و انتظارات (به عنوان مثال، خطوط زمانی / نقاط عطف).
  • تعریف و ترازکردن KPIها و معیارهای معنادار.
  • تصمیم‌گیری در مورد نحوه ایجاد و اجرای پروژه‌ها (داخلی، خارجی یا ترکیبی).
  • هماهنگی و ارتباط با ذی‌نفعان داخلی و خارجی.
  • انتخاب و پیاده‌سازی ابزار/فناوری.
  • استخدام، آموزش و تشکیل تیم.
  • تنظیم بودجه
  • اندازه‌گیری و گزارش نتایج.
  • مستندسازی استراتژی و فرآیند.

4. ایجاد و اجرا

سیاست اجرای سئوپس از انجام تمام تحقیقات، زمان تبدیل ایده‌ها به عمل فرا رسیده است. یعنی:

  • ایجاد محتوای جدید: توصیه به تیم محتوای خود در مورد محتوایی که باید ایجاد شود.
  • توصیه یا اجرای تغییرات یا پیشرفت‌ها در صفحات موجود: این رویه می‌تواند شامل به‌روزرسانی و بهبود محتوا، افزودن پیوندهای داخلی، ترکیب کلمات کلیدی/موضوع/موجودات یا شناسایی راه‌های دیگر برای بهینه‌سازی بیشتر آن باشد.
  • حذف محتوای قدیمی یا با کیفیت پایین: البته این مرحله برای شما دردناک است! اما بهتر است انواع محتوایی که رتبه خوبی ندارند، ترافیک را تبدیل می‌کنند یا به شما در دستیابی به اهداف سئو کمک نمی‌کنند، حذف کنید. البته برای این کار، باید چارچوب‌های استاندارد را در نظر بگیرید.

5. نظارت و نگهداری

کنترل سئوباید بدانید که چه زمانی مشکلی در وب سایت شما پیش می‌آید یا خراب می‌شود. نظارت دائمی بر سایت، بسیار مهم است. نه اینکه دامین شما منقضی شده، قفل شود و از دست برود و آن وقت بفهمید که دیگر سایتی ندارید!

شما باید بدانید که آیا ترافیک به یک صفحه مهم کاهش می‌یابد، صفحات کند می‌شوند، پاسخ نمی‌دهند یا از فهرست خارج می‌شوند، کل وب سایت شما آفلاین می‌شود، لینک‌ها شکسته می‌شوند، یا هر تعداد دیگر از مشکلات فاجعه‌بار دیگر.

6. تجزیه و تحلیل، ارزیابی و گزارش عملکرد

اگر سئو را اندازه گیری نکنید، نمی‌توانید آن را بهبود ببخشید. افراد و تیم‌های حرفه‌ای، به‌صورت روزانه سئو سایت‌های خود را بررسی می‌کنند.

  • تجزیه و تحلیل وب سایت: راه‌اندازی و استفاده از ابزار (حداقل، ابزارهای رایگان مانند Google Analytics، کنسول جستجوی گوگل و ابزار وب مستر بینگ) برای جمع‌آوری داده‌های عملکرد.
  • ابزارها و پلتفرم‌ها: بسیاری از پلتفرم‌ها (یا مجموعه‌ها) «همه در یک» وجود دارند که چندین ابزار را ارائه می‌دهند، اما شما همچنین می‌توانید انتخاب کنید که فقط از ابزارهای انتخابی SEO برای ردیابی عملکرد در کارهای خاص استفاده کنید. یا اگر منابع دارید و هیچ یک از ابزارهای موجود در بازار دقیقاً همان کاری را که می‌خواهید انجام نمی‌دهند، می توانید ابزارهای خود را بسازید.

پس از جمع‌آوری داده‌ها، باید پیشرفت را گزارش دهید. می‌توانید با استفاده از نرم‌افزار یا به صورت دستی گزارش ایجاد کنید.

گزارش عملکرد باید داستانی را بیان کند و در فواصل زمانی معنادار انجام شود، معمولاً در مقایسه با دوره‌های گزارش قبلی (به عنوان مثال، سال به سال). این به نوع وب سایت بستگی دارد (معمولاً، این ماهانه، سه ماهه یا برخی بازه‌های زمانی دیگر خواهد بود) امیدواریم با مطالعه این یادداشت، پاسخ پرسش خود پیرامون سئو چگونه کار می‌کند؟ را گرفته باشید.

پاسخ دهید